Завръщането на "Последният император" Фьодор Емеляненко

  • Руската легенда в смесените бойни изкуства (MMA), Фьодор Емеляненко, обяви, че за да се завърне на ринга на 38 години, ще трябва да напусне поста си като съветник в Министерството на спорта на Русия.
  • "Последният император" се счита от мнозина за един от най-добрите атлети в историята на този спорт. След отсъствие от три години, тъй като официално се оттегли от ММА, сега той вижда точния момент да се върне към състезанията. "Това е много важно за всеки спортист - да правиш това, което обичаш, да работиш на тренировките и да се тестваш в състезания, представлявайкиствоята страна", заяви той в изявление, публикувано на интернет страницата на руската MMA организация.
  • "Работил съм в Министерството на спорта и успях да помогна за развитието на бойните изкуства. Помогнах на спортните федерации, научих за проблемите в нашия спорт и се опитах да ги реша доколкото можах. Сега мисля, че е време, да се върна към действие ", добави той.
  • Все още не е известно, кой може да е противника на Фьодор Емеляненко при завръщането му, но това със сигурност ще бъде най-дългоочакваното събитие в света на ММА.
  • Фьодор Емеляненко е множествен световен шампион на MMA в различни организации. Той спечели 34 професионални мача със само четири поражения и едно равенство, което е абсолютен рекорд за този спорт. За по-малко от десетилетие, между 22-ри Декември, 2000 и 26-ти юни, 2010 г. той е непобеден в 28 битки.

Станете почитател на Класа