US-експерт: на „ядреното безумие” на Обама Москва даде хиперзвуков отговор

Разполагането на американски ракети в Румъния може да доведе до война

 

 

 

Владимир Путин стратегически на една крачка изпреварва Обама – Русия притежава хиперзвуково оръжие, способно да преодолее всякакви американски системи за противоракетна отбрана, твърди Майк Билингтън от Executive Intelligence Review.В интервю за Press TV Билингтън нарекъл безумие решението на САЩ да разположат ПРО в Европа и конкретно в Румъния, което поставя света на прага на ядрената война.

 

„Сега светът се намира на границата на екзистенциална криза. Ние се сблъскахме лице в лице с перспективата за скорошна термоядрена война, за която Обама открито разположи необходимите сили, считайки в своето безумие, считайки, че превантивен удар по Русия или по Китай ще лиши тези държави от възможността да нанесат ответен ядрен удар. Това е безумие, което действително може да доведе до война.


Идеята, че Съединените щати могат да победят Русия, е нелепа. Путин безспорно притежава едва ли не най-изявеното стратегическо мислене на съвременността. По целия този път той на крачка изпреварва Обама. Руснаците имат хиперзвуково оръжие, което е способно да преодолее всяка противоракетна отбрана."

Станете почитател на Класа