Русия и Пакистан провеждат първите си съвместни тактически маневри

  • Военни от Русия и Пакистан са извършили първия сет от планинско обучение в рамките на руско-пакистанските тактически маневри Приятелство 2016, съобщава пресслужбата на Южния военен окръг на Русия.

    Церемонията по откриването на първите руски-пакистански маневри се проведе в сградата на военната база Черат, на около 100 км западно от Исламабад, където взеха участие повече от 200 военнослужещи от двете страни.

    " Маневрите 2016 са от голямо значение за нас. Тези военни учения имат за цел да обменят опит и да засилват сътрудничеството във военната сфера между Русия и Пакистан", каза генерал-лейтенант Хидаят ал Рахман по време на церемонията.

    Освен това, за случая руската страна показа своите модерна оръжия и военно оборудване. По време на маневрите, които ще приключат на 10 октомври, военните и на двете страни, ще бъдат обучени да си сътрудничат при изпълнение на бойни задачи в планинските райони, особено в ликвидирането на незаконни въоръжени формирования. Те също ще тренират разузнаване, търсене и засада в планински и горски райони.

Станете почитател на Класа