Дамаск "напълно безопасен" след 7 години

Войниците от сирийската армия обявяват за първи път от седем години столицата и околностите й свободни от терористите.

 

Телевизионното съобщение на Генералното командване бе направено след като правителствените сили си върнаха и последното предградие на юг от Дамаск, след серия от ожесточени битки срещу екстремистите и десетки смъртни случаи от двете страни.

 

"Подразделенията на нашите въоръжени сили и съюзническите войски напълно освободиха от бунтовници Ал Хаджар ал Асуад и бежанския лагер Ярмук, след серия от планирани и последователни военни операции", съобщи Сирийската армия чрез своето Генерално командване.

 

"Последните операции на сирийската армия приключиха с пълното освобождаване на Западна и Източна Гута, Дамаск и цялата околност са напълно безопасни", заяви генералното командване. В същото време сирийските военни власти посочиха, че операциите срещу бойците в страната няма да спрат, докато "тероризмът не бъде напълно изкоренен от, територията на републиката".

 

Сирийската армия, не само освободи от терористи предградията южно от столицата, но и отключи стратегическия път между Дамаск и йорданската столица Аман.

Станете почитател на Класа