Аржентина успешно комбинира Sputnik V със Sinopharm и AstraZeneca

Аржентина успешно комбинира Sputnik V със Sinopharm и AstraZeneca
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    01.08.2021
  • Share:

Комбинирането на ваксината Sputnik V с ваксините Sinopharm и AstraZeneca е безопасно, според проучване, проведено от правителството на провинция Буенос Айрес. Според предварителните данни от клиничното изпитване, хората, инокулирани с трите вида ваксини, „не са съобщили за сериозни нежелани събития".


От здравното министерство на Буенос Айрес посочиха, че от анализираната популация 41,6% нямат никакви симптоми, свързани с ваксинацията, 8,4% са имали ниска температура и болки в гърба и 50% болка в областта на приложение.


От доброволците от различни области на Буенос Айрес, които са участвали в изследването, 28,1% са жени и 71,8% мъже, със средна възраст 49 години.


Националното правителство възложи на властите на няколко провинции да проведат проучвания за комбинацията от ваксини, за да анализират възможността за поставяне на дози от различни лаборатории за по-бързо напредване в плана за инокулиране, като се има предвид, че има забавяния в доставките на част от фармацевтичните компании.


Освен това, както бе обяснено от правителството, „с този вид изследвания, които вече се провеждат в други части на света, ще бъде възможно да се получи строга и специфична информация въз основа на ваксините, прилагани в страната, епидемиологичната ситуация и вариантите, които циркулират на територията на Буенос Айрес ".


Руският фонд за директни инвестиции съобщи, че предварителните резултати от първото проучване, проведено в световен мащаб за комбинираната употреба на ваксината AstraZeneca и първата доза Sputnik V, показват ефикасност срещу коронавирусната инфекция и липсата на вторични ефекти при имунизираните хора.

Станете почитател на Класа