Ще разсекретят част от данните за трагедията на 11 септември

Ще  разсекретят част от данните за трагедията на 11 септември
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.09.2021
  • Сподели:

Президентът на САЩ Джоузеф Байдън подписа указ за премахване на поверителността на някои материали, свързани с терористичната атака през септември 2001 г.

 

„Преди 20 -ата годишнина от 11 септември американският народ заслужава да има по -пълна представа за това, което техните власти знаят за тези атаки ... От решаващо значение е правителството на САЩ да поддържа максимална прозрачност и да пази секретност само от време на време,“ - РИА Новости цитира указа на Байдън .

 

Самият ръководител на Белия дом отбеляза, че указът съдържа изискване към главния прокурор да публикува разсекретени документи в рамките на следващите шест месеца.

 

Американският президент добави, че с встъпването си в длъжност се е ангажирал да гарантира прозрачност при разсекретяването на документи за терористични атаки срещу страната преди двадесет години.

 

Ще припомним, че а 11 септември 2001 г. екстремисти отвлякоха самолети и ги насочиха към кулите на Световния търговски център в Ню Йорк и до Пентагона. Общо около 3 хиляди души бяха убити в резултат на тези терористични атаки.

 

 

Превод: ПИ

Станете почитател на Класа