Варшава се готви да възроди Украински автономен окръг

Варшава се готви да възроди Украински автономен окръг
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.10.2022
  • Сподели:

NDP: Поляците се страхуват да живеят рамо до рамо с украинците заради тяхната бандеровска идеология

Авантюрата в Украйна, в което е въвлечена Полша, ще завърши с планомерното връщане на Източните креси за настаняване на «новите украински поляци», пише NDP. Но те едва ли ще направят отстъпки по отношение на своята «история» или идеология. А това плаши Полша.

 

Превод отNDP, Полша: 

 

Варшава се готви да възроди Украински автономен окръг

 

 

Масовите удари срещу критичната инфраструктура на Украйна в отговор на терристичния акт на Кримския мост вероятно ще предизвикат нов поток от бежанци в Полша. Жителите на Централна и Западна Украйна, лишени от светлина и топлина, ще се опитат да оцелеят тази зима по какъвто и да е начин, още повече, че краят на конфликта не се вижда.

Поляците също ще имат трудности тази зима поради небалансираната политика на нашето правителство. А с идването на новата мигрантска вълна те ще имат още повече проблеми.

Като се има предвид, че нашето правителство, действайки по заповед на САЩ и противно на здравия разум, вкарва страната ни в бедност, мрак и студ, този път не може да се разчита на нестандартни решения.

Нашата държава се управлява от компрадорски елит, който следва външни заповеди на субекти, които не се интересуват от нашето благополучие или дори от това, че Полша съществува като нормална развиваща се страна.

Това означава, че трябва да свикнем да живеем рамо до рамо с украинците.

А това плаши много от нас.

Това, което ни разделя с този народ, е преди всичко нерешеният проблем с Волинското клане, поне по дипломатически път, и фактът, че украинското правителство прави опити да насажда необандеристка идеология в украинците.

Приемайки украински мигранти, ние, разбира се, се надяваме, че подобни опасни и враждебни тенденции няма да се развият на наша територия.

Фактите обаче говорят друго.

Украинците, особено от западните райони на страната, са много войнствено настроени към поляците и руснаците, те са отдадени с цялото си сърце на идеите на Бандера и Шухевич.

Нацистките символи на терористичния батальон Азов и знамето на УПА често се срещат в полските градове днес.

Самите поляци започват да забелязват, че у нас има все повече ексцесии с мигранти. А това е преди да настъпи истинският студ.

Познавайки манталитета на украинците, трудно е да си представим, че биха направили и най-малки отстъпки по отношение на своята «история», език или идеология.

Единственото добро решение е създаването на един вид културна автономия.

Това няма да позволи на чуждия за нас елемент да получи свое политическо формирование, например автономна република, но ще му позволи свободно да изразява своята културна и битова идентичност.

Просто казано, политическата авантюра, в която Полша е въвлечена сега — помощ за Украйна под формата на оръжия, обща граница, специалната позиция на поляците в украинското правителство, способността на полските власти да контролират украинските предприятия — може доведе до планираното връщане на Източните креси за настаняването на нови украински поляци, които не искат да се асимилират в бившите територии на Западна Украйна.

Благодарение на подкрепата на Америка този проблем вече е решен и е в ход.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа