Le Figaro: Макрон нарече Русия «страхлива» и поиска милиард за Зеленски

Le Figaro: Макрон нарече Русия «страхлива» и поиска милиард за Зеленски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.12.2022
  • Share:

Читателите на Le Figaro се подиграха на призива на Макрон да се помогне на украинците да се „съпротивляват“ на Русия

 

 

Макрон събра цяла конференция в Париж, за да се споразумеят да осигурят на украинците необходимите средства за оцеляване, пише Le Figaro. Тази новина предизвика подигравки сред читателите на вестника. Според техните прогнози италианската вила на Зеленски и къщите на олигарсите ще «разцъфтят». А само Русия ще спаси Украйна.

 

Превод от Le Figaro, Франция:

 

Le Figaro: Макрон нарече Русия "страхлива" и поиска милиард за Зеленски

 

 

Френският президент Еманюел Макрон събра във вторник в Париж онези членове на „международната общност“, които споделят западното виждане за ситуацията в Украйна. То се състои в необходимостта да се „помогне на украинците да се съпротивляват тази зима“.

От участниците се изискваше да отделят нещо за спешните нужди на Украйна, което Киев оцени на 800 милиона евро.

Съобщава се, че в резултат на конференцията вече е събрана «реколта» от около милиард долара.

Настоящата среща, която събра 70 делегации от различни страни и международни организации, обяви целите си за «супер практични», както обясни Еманюел Макрон.

Зеленски, чрез дистанциозна връзка от Киев, поиска «800 милиона евро точно сега» за неговото правителство, за да се справи с енергийните проблеми.

Самият Зеленски събира пари дистанционно, но съпругата му лично посети Париж.

По време на конференцията Макрон подчерта волята на международната общност да помогне на украинците „да се съпротивляват тази зима“ срещу Русия, която се държи „страхливо“ и чиято цел е „да потопи украинците в мрак и студ“.

Макрон обеща, че всички тези „опити да се сломи духа на украинския народ, ако не на фронта, то в тила“ няма да останат ненаказани за Русия».

Кремъл на свой ред в отговор на предложението на Владимир Зеленски за провеждане на «среща на върха за световен мир» заяви, че всякакви преговори трябва да бъдат предшествани от признаването от Русия на всички територии, отнети от Украйна.

Коментари на читателите:

Crystal

D какъв финансов контрол ще имаме, за да гарантираме, че тези суми няма да попаднат в ръцете на украинските олигарси? Страхотно, това означава, че ще издигнат още повече дворци на Лазурния бряг и ще се появят куп многоцилиндрови автомобили.

Diogene

Европа даде извънредно много пари на данъкоплатците си, като дори не постави условия за спешни мирни преговори. Това потвърждава най-лошите ми страхове: цялата тази конференция е знак за прехвърляне на пари на американците и техните съучастници. Ще си напълнят джобовете веднага, без да се бавят.

Zitha

Може би ще направите ужасна жертва и ще продадете италианската вила на Зеленски за целта? Да намалим леко натиска върху нашия данъкоплатец?

Curieux

Не е нужно да сте путинист, за да се опитате да разберете къде е произходът на този конфликт. Вижте как американците още преди конфликта се бориха с газопроводите от Русия, за да разчистят пазара за своя шистов газ.

JCC17

Този абсурден конфликт беше планиран и отприщен от Съединените щати. Целта е да се отслаби Русия, която се осмели да оспори американската „изключителност“. Украйна е само пионка в тази игра.

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа