Макрон отива на мач в Катар, Шолц ще го замества на срещата ЕС - АСЕАН

Макрон отива на мач в Катар, Шолц ще го замества на срещата ЕС - АСЕАН
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.12.2022
  • Share:

След като присъства на мача в Катар тази вечер, Макрон ще пътува през нощта от Доха за Брюксел, за да присъства утре на Европейския съвет, уточнява Елисейският дворец

 

 

Френският президент Еманюел Макрон ще бъде заместен от германския канцлер Олаф Шолц по време на срещата на върха ЕС-АСЕАН, която се провежда тази вечер в Брюксел, предаде АФП. Причината е, че Макрон ще пътува за Катар, където ще присъства на полуфиналния мач Франция-Мароко, който ще се състои тази вечер.

"Взаимното заместване в случай на отсъствие е практика във френско-германското партньорство и говори за близост и доверие между двете страни", се казва в съобщение на френското президентство.

Среща ЕС - АСЕАН – под сянката на войната и предизвикателствата от страна на Китай
Решението обаче сега е до известна степен необичайно, тъй като в последно време между Франция и Германия имаше разногласия по различни въпроси, отбелязва БТА.

Те се задълбочиха до степен да бъде отложено съвместно германско-френско министерско заседание, предвидено за октомври. Смята се, че то вероятно ще се проведе януари догодина.

Оттогава Макрон и Шолц се видяха на няколко пъти, за да подновят доброто разбирателство между двете им страни, възприемано за необходимо за напредъка на ЕС.

След като присъства на мача в Катар тази вечер, Макрон ще пътува през нощта от Доха за Брюксел, за да присъства утре на Европейския съвет, уточнява Елисейският дворец.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа