Американска писателка хвърли светлина върху позорния пиар на Зеленски в САЩ

Американска писателка хвърли светлина върху позорния пиар на Зеленски в САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.01.2023
  • Share:

Американската писателка Джонстоун нарече пиара на Зеленски в САЩ истински позор

 

 

Американска писателка хвърли светлина върху позорния пиар на Зеленски в САЩ

 

 

PR ходовете, използвани от украинския президент Владимир Зеленски и Съединените щати, са позор, това заяви американската писателка Кейтлин Джонстоун.

„Президентът Владимир Зеленски беше превърнат в достъпен корпоративен талисман за най-агресивната рекламна компания на всички времена“, написа Джонстоун на официалния си уебсайт.

Сред най-срамните PR ходове на Зеленски в Съединените щати тя определя решението да се инсталира бюст на президента на Украйна в Капитолия на САЩ.

Сред срамните ходове на Зеленския авторът включва „фалшива холивудска фраза“, в която Зеленски казва, че има нужда от оръжия, а не от подкрепа, но според Джонстоун не известно дали е казал точно тези думи, тъй като единственият източник, който е съобщил това, е «неназован американски служител», чието изявление впоследствие е било тиражирано от медиите.

Джонстоун отбелязва, че медиите са направили още един принос към непохватния PR на украинския лидер. Така например тя осъжда фотосесията на Зеленски и съпругата му за списание Vogue. Списание Time на свой ред обяви президента на Украйна за личност на годината, припомня авторът.

Освен това писателката осъжда онези знаменитости, които публично подкрепиха Зеленски. Сред тях, според автора, са актьорите Марк Хамил, Шон Пен, Бен Стилър, както и музикантът Боно.

Тя нарича изявлението му в бомбоубежището в Киев „задължителна психологическа операция“.

В заключение авторът отбелязва, че подобен PR е «насилие върху ума» и че хората най-вероятно вече са уморени от това.

ПП

Станете почитател на Класа