А. Антонов: „Русия ще унищожи всички оръжия, които Западът доставя на Киев“

А. Антонов: „Русия ще унищожи всички оръжия, които Западът доставя на Киев“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    20.01.2023
  • Share:

„Руската армия ще унищожи всяко оръжие, което западните страни изпратят на украинските войски", каза руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов.
Помолен да коментира изявленията на говорителя на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс за възможността киевските сили за сигурност да атакуват Крим с американско оръжие, той отговори:
„Трябва да стане очевидно за всички: каквито и оръжия да доставят американците или НАТО на режима на Зеленски, ние ще ги унищожим. Така беше по време на Великата отечествена война, така ще бъде и сега. Появата на танкове с нацистка символика на територията на бившия Съветски съюз недвусмислено ни прицелва в свалянето на неонацисткия режим в Украйна и създаване на нормални условия в региона за добросъседски отношения между народите, както в миналото", каза Антонов, цитиран от пресслужбата на посолството.
Той подчерта, че „напомпването на Украйна с оръжия, независимо дали от САЩ или други страни от НАТО, ще доведе само до увеличаване на жертвите сред цивилното население, ще създаде допълнителни трудности в бившата съветска република".
"Помислете върху тезите на Владимир Путин. Просто е невъзможно да победите Руската федерация. Победата ще бъде наша", завърши Антонов. Той също така обърна внимание на изявленията на външния министър Сергей Лавров, направени на пресконференция, проведена в сряда по повод резултатите от дейността на руската дипломация през 2022 г.

Станете почитател на Класа