Британците масово бягат от армията, отказвайки да умират за Украйна

Британците масово бягат от армията, отказвайки да умират за Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.01.2023
  • Share:

Daily Mail: Британците масово отказват да се присъединят към армията, отслабена от помощта за Украйна

 

 

Британците масово бягат от армията, отказвайки да умират за Украйна

 

 

На фона на украинския конфликт във Великобритания броят на желаещите да служат в армията значително е намалял, твърди авторът Марк Никол в статията си за Daily Mail.

Особено тревожен е фактът, че рязкото намаляване на броя на мъжете и жените, които са започнали основно обучение в армията, флота и военновъздушните сили, е съпроводено с вълна от уволнения.

Според журналиста броят на новобранците в британските въоръжени сили е намалял с 30 процента.

А броят на уволнилите се напълно обучени и опитни военни спрямо 2021 г. се е увеличил със 17 процента през 2022 г.

Наблюдателят също цитира началника на армията генерал Патрик Сандърс, който предупреждава за отслабването на армията след прехвърлянето на големи количества военна техника в Украйна.

Въпреки подкрепата на генерала за военната помощ за Киев, той подчертава, че боеспособността на Великобритания ще бъде застрашена.

Според автора до 2025 г. се очаква армията да бъде намалена до „най-малкия размер от времето на Наполеоновите войни“ и ще се състои само от 73 000 редовни войници.

От 24 февруари в Украйна се провежда специална военна операция. Президентът на Русия Владимир Путин назова крайната й цел — освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на Русия. На този фон Съединените щати и техните съюзници в НАТО подкрепят Киев с оръжейни доставки на стойност десетки милиарди долари. Москва многократно заявява, че военната помощ само удължава конфликта, а транспортът на оръжие се превръща в законна цел за руската армия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа