Гислейн Максуел нарече „фалшива“ снимката на принц Андрю с Вирджиния Джуфре

Гислейн Максуел нарече „фалшива“ снимката на принц Андрю с Вирджиния Джуфре
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    24.01.2023
  • Share:

Гислейн Максуел постави под съмнение автентичността на снимка, която символизира обвиненията на Вирджиния Джуфре в сексуално насилие срещу принц Андрю, на фона на съобщенията, че херцогът на Йорк обмисля да отмени своето споразумение. Във видео интервю от затвора Максуел, която се появява на скандалната снимка от 2001 г. заедно със тогавашната 17-годишна Джуфре, докато Андрю държи полуголата й талия, каза: „Не вярвам, че е истинска дори за секунда. Това е фалшификат, никога не е имало оригинал и освен това няма снимка. Виждала съм само фотокопие от нея."
През 2019 г. Андрю каза пред Newsnight, че не си спомня някога да е срещал Джуфре и твърди, че снимката може да е подправена. Миналата година Андрю уреди делото за сексуално посегателство, заведено срещу него от Джуфре, за неразкрита сума, която май надхвърля £3 милиона.
В доклад за Sun се твърди, че Андрю се консултира с адвокати относно отмяната на това споразумение. Няма потвърждение на твърдението от Бъкингамския дворец или от адвокатите, които участват.
Лиза Блум, адвокат от Лос Анджелис, която представлява някои от жертвите на Епщайн, каза, че Андрю няма да има шанс да отмени споразумението с Джуфре. „Андрю беше представляван от опитни, първокласни (да не говорим за скъпи) адвокати. Съдиите няма да позволят на страни, умело представлявани от адвокати, да се борят за сделки. Самият Андрю е възрастен мъж, на 61 години, със здрав ум и напълно способен да управлява правните си дела. Съдиите няма да позволят на компетентни възрастни просто да развалят споразумения".
Максуел разшири обхвата на интервюто си и с "благотворително -политически" нюанси: „Затворът наистина е едно от най-варварските и ужасни преживявания, на които човек може да се подложи. Буквално единственото нещо, което ме движи и ме държи здрава, е вярата, че все още имам какво да дам. Ще излея енергията си, за да помагам на други, които срещнах и които са лишени от свобода. Ако войната в Украйна все още продължава, бих могла да използвам уменията си на спешен медицински техник и парамедик и може би бих могла да изляза и да помогна там."

Станете почитател на Класа