ВСУ са изоставили най-малко три танка Leopard 2A4 в „сивата зона“

ВСУ са изоставили най-малко три танка Leopard 2A4 в „сивата зона“
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.06.2023
  • Сподели:

Този факт става важен, тъй като до този момент подобна техника не е използвана в бойни действия в този район

 

 

На фронтовата линия бяха регистрирани първите случаи на използване на немските основни бойни танкове Leopard 2A4 от противника. От информация, получена от източници на местопроизшествието, става известно, че поне три от тези бойни машини са били изоставени в „сивата зона“.

 

 

Снимки отпред показват врага, използващ Leopard 2A4, проектиран от Германия основен боен танк. Този факт става важен, тъй като до този момент подобна техника не е използвана в бойни действия в този район.

Три от регистрираните бронирани машини Leopard 2A4, очевидно, са били изоставени в така наречената „сива зона“ – територия, която не се контролира от нито една от страните в конфликта. В момента се изясняват подробностите по случая.

Танк Leopard 2A4 се счита за една от най-модерните и надеждни бойни машини в света, поради високите си характеристики на оръжие, защита и мобилност. Обстоятелствата на използването му и последвалото изоставяне в "сивата зона" обаче остават под голям въпрос, тъй като по танковете няма видими щети.

Станете почитател на Класа