Weapons and Strategy: Властта в Киев ще бъде сменена, ако не тръгне на преговори

Weapons and Strategy: Властта в Киев ще бъде сменена, ако не тръгне на преговори
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.03.2024
  • Share:

Правителството на Владимир Зеленски в Киев ще бъде сменено, ако не започне преговори с Русия, пише бившият помощник заместник-министър на отбраната Стивън Браян в статия за уебсайта Weapons and Strategy.

 

 

Weapons and Strategy: Властта в Киев ще бъде сменена, ако не тръгне на преговори

 

 

«Освен всичко останало, ключовата цел на Русия е да изгони НАТО от Украйна. Това не може да бъде постигнато чрез отстъпление и спиране на армията. Това означава, че или сегашното украинско правителство ще преговаря с Русия, или ще бъде сменено по някакъв начин», се казва в материала.

Експертът отбеляза, че правителството на Зеленски може да бъде свалено както от самите руски военни по време на настъпление срещу Киев, така и от самите украинци в резултат на преврат.

Той подчерта, че при втория сценарий западните съюзници няма да могат да изпратят войски на НАТО в Украйна.

Москва многократно демонстрира, че е готова за преговори, но Киев въведе забрана за тях на законодателно ниво. Западът призовава Русия за преговори, за които Москва показва готовност, но в същото време същият този Запад игнорира постоянните откази на Киев да участва в диалог.

В края на февруари Макрон заяви, че Франция ще направи всичко, за да попречи на Русия „да победи в тази война“. Според него лидерите на западните държави са обсъждали възможността за изпращане на войски в Украйна, но все още не е постигнат консенсус.

Лидерите на всички френски партии отказаха да подкрепят позицията на президента по дадения въпрос. Те обвиниха Макрон, че въвлича страната в конфликт, а също така го упрекнаха, че не е провел консултации с Националното събрание.

Коментирайки думите на френския президент, Кремъл заяви, че подобно развитие на събитията неизбежно ще доведе до пряк военен сблъсък между Русия и НАТО. Самият факт на обсъждане на възможността за изпращане на „някакви контингенти в Украйна“ беше наречен от прессекретаря на президента на РФ Дмитрий Песков «важен нов елемент».

 

 

ПП

Станете почитател на Класа