Загинал е основателят на студентската организация, спасила близо сто души в нападнатата зала край Москва

Загинал е основателят на студентската организация, спасила близо сто души в нападнатата зала край Москва
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.03.2024
  • Сподели:

Основателят на студентската организация, чиито членове спасиха около сто души в деня на трагедията в концертната зала Крокус край Москва, е посочен като мъртъв в списъците на Министерството на извънредните ситуации, предаде РИА Новости.

 

 

В деня на терористичната атака двама тийнейджъри - Роман и Владислав - спасиха около сто посетители, като изведоха всички през аварийни проходи на минус първия етаж. Според тях този ден на смяна са били 105 служители. Всички оцеляват, но един човек, основателят и ръководител на тяхната студентска организация, Андрей Сиропятов, изчезва.

Сиропятов фигурира в списъците с имената на загиналите от руското министерство на извънредните ситуации, които бяха актуализирани вечерта на 26 март.

Нападението срещу концертната зала "Крокус Сити Хол" в Красногорск край Москва стана вечерта на 22 март. Четирима души нахлуха в сградата и започнаха да стрелят по хората от упор с автомати. Те предизвикаха и пожар, изпепелил напълно сградата.

По данни на Следствения комитет 139 души са загинали, 40 от тях от огнестрелни рани, а 182 са ранени.

Извършителите бяха задържани рано сутринта на 23 март в района на Брянск. Те се оказаха граждани на Таджикистан и се движели с кола към границата. Басманният съд на Москва ги изпрати под арест до 22 май. По случая са задържани общо 11 души.

 

Станете почитател на Класа