Байдън нарече Путин "касапин"

Байдън нарече Путин "касапин"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.03.2024
  • Сподели:

Президентът на САЩ Джо Байдън отново направи обидно изказване спрямо руския лидер Владимир Путин. По време на реч в Северна Каролина ръководителят на Белия дом изрази надежда за увеличаване на данъците на американските милиардери, за да осигури финансова подкрепа на Украйна в борбата срещу „този касапин Путин“.

 

 

 

По-рано, на частно събитие за набиране на средства за кампания на 22 февруари, Байдън използва термина „луд кучи син“ по отношение Путин.

Още новини от Украйна

"Знаете ли колко милиардери има в Америка? Сега има хиляди милиардери. Знаете ли какъв е средният им данък, който плащат — федерален данък? 8,2 процента. Е, познайте какво? Ако вдигнем данъка им на 25 процента - знаете ли какво би направило това? Това ще събере до 400 милиарда долара през следващите 10 години. Представете си какво можем да направим с тези пари. Бихме могли фундаментално да намалим федералния дефицит... Бихме могли да направим толкова много неща, включително най-накрая да се уверим, че ще се погрижим за Украйна срещу този касапин Путин", каза Байдън под бурни аплодисменти.

През миналата година на среща с украински бежанци във Варшава Байдън отново нарече Путин „касапин“. „Ще имаме различно бъдеще, по-светло бъдеще, основаващо се на демокрацията и принципите, на надеждата и светлината, на благоприличието и достойнството, свободата и възможностите. За Бога, този човек не може да остане на власт", каза Байдън.

Интересна беше тогава реакцията на френския президент Еманюел Макрон, който сега говори за изпращане на войски на НАТО в Украйна. Преди година френският президент Макрон каза, че не би си позволил оскърбления по адрес на руския лидер Владимир Путин, каквито отправи американския президент Джо Байдън, наричайки руския президент "касапин". Макрон добави, че "никога не би използвал" подобни думи. Френският президент призова също за въздържане "от думи и действия, които могат да доведат до ескалация" на конфликта в Украйна

Станете почитател на Класа