Цвети Пиронкова напусна турнира в Копенхаген

Копенхаген, Дания /КРОСС/ Най-добрата българската тенисистка Цветана Пиронкова напусна турнира в Копенхаген още след първия си мач. Полуфиналистката от "Уимбълдън" загуби с 4-6, 1-6 от рускинята Анна Лапушченкова и пропусна да добави поне още 30 точки в актива си за световната ранглиста, пише Novsport.com.

Преди мача Цвети имаше три победи срещу рускинята, но днес не бе ден за родената в Пловдив тенисистка, която направи много непредизвикани грешки. На няколко пъти и шансът изневери на Пиронкова.

Срещата започна добре за българката, която набързо направи пробив и поведе с 2-0, но Лапушченкова го върна още в следващия гейм, след което изравни за 2-2, а след още една размяна на пробиви резултатът стана 4-4. Българката допусна нов пробив в своя сервис и допусна цели 21 непредизвикани грешки.

Вторият сет започна с гейм за Пиронкова, който обаче в крайна сметка остана и нейн последен за втората част. Рускинята заигра много по-предпазливо, а атаките на Цвети не се получаваха и тя допусна три безответни пробива.

Лапушченкова от своя страна, въпреки че пропусна един мачбол, успя уверено да затвори сета и да се поздрави със заслужена победа.

Следващият турнир, на който Цвети е заявила участие е този, започващ на 22-ри август в Ню Хейвън, като по предварителна информация Пиронкова ще пропусне силните състезания в Синсинати и Монреал с награден фонд $2,000,000.

/ЦГ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа