За първи път в България - уроци по музика за възрастни-начинаещи

Докосване до изкуството с Music Lessons

София /КРОСС/ Music Lessons e първото специализирано музикално студио в България за уроци по музика за възрастни и то по-специално - възрастни, които са начинаещи. Всеки човек, независимо от неговата възраст и независимо от неговата професия, може да взима уроци при нас по всеки стандартен инструмент. Това заяви в интервю за Информационна агенция КРОСС пианистката Венета Нейнска. "Нашата идея е да предоставим на публиката място, на което могат да се докоснат до различни видове изкуства - до изобразителното изкуство чрез изложбите и до музикалното изкуство чрез нашите концерти и уроци", поясни тя.
"Music Lessons ще стартира множество инициативи. Много от тях са абсолютно нови за България, като например първите уъркшопове по свободна импровизация, които се правят на принципите на музикотерапията. Това с две думи са едни срещи за всички желаещи, независимо от тяхната професия и възраст - за хора, които биха желали да се почувстват за мъничко деца и които могат да общуват свободно, но без думи, а чрез звуците и чрез музиката. Освен това, планираме изложби. Друга основна линия в нашата дейност са т.нар. камерни концерти с популярна класическа музика", съобщи още Венета Нейнска.

 

Венета Нейнска открива концертния сезон в Music Lessons с рецитал разделен на две части. Първа част ще се състои на 4 септември /събота/ от 19.30 ч. Втората част ще се състои на 11 септември /събота/ отново от 19.30 ч.

 

Цялото интервю

 

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа