Слави Ангелов: Адвокатът на Нотариуса стои на по-високо ниво от него

Слави Ангелов: Адвокатът на Нотариуса стои на по-високо ниво от него
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.02.2024
  • Share:

Гръцки бизнесмени, представители на собственика на София Ринг Мол и ИКЕА са били изнудвани от групата на Мартин Божанов. Това разказаха те пред журналиста Слави Ангелов. Часове по-късно започнаха да валят оставки в прокуратурата след обвинението на инвеститорите, че ръководителят на районната софийска прокуратура Невена Зартова е част от схемата за натиск чрез повдигане на фалшиви обвинения. Много въпроси остават – сред обвиненията става дума за участие на служител на НАП.

 

 

Слави Ангелов сподели, че не е оптимист, че ще бъдат разкрити схемите за рекет. Журналистът посочи, е „грешно да се обяснява, че схемите са правосъдно-съдебни“. По негови думи „това са държавни схеми за рекет, тъй като в тях са замесени държавни служители от различни институции, които могат да създават проблеми на хората“. „Става въпрос за посредници, които винаги имат един човек на много високо ниво в държавата, който им дава гръб. Оттам-нататък те използват голяма палитра от служители в данъчни служби, в КПКОНПИ, в ДАНС, прокуратурата, съда“. Журналистът посочи, че резултатът от това е, че „цялата държавна машина работи за частни структури, а за гражданите“.

Журналистът е на мнение, че Мартин Божанов, Петър Петров и Велемир Атанасов са работили заедно. Той смята, че в някакъв момент е настъпил разрив не само между тях, но и по високите етажи на властта. „От фактите, които бизнесмените ми дадоха може да се направи извод, че Велемир Атанасов стои на по-високо ниво от Нотариуса“, каза Ангелов.

Журналистът разказа и за казуса с гръцкия бизнесмен и корабен магнат Джон Кустас, който твърди, че жертва на схемата на Мартин Божанов и адвокат Велимир Атанасов.

Ангелов изрази песимизъм, че ще има промяна в България, тъй като е „много трудно да разплетеш нещо, което сам си заплел“. Той посочи, че когато разбере, че се сформира комисия ва Народното събрание по даден случай, това означава този проблем няма да бъде решен.

Станете почитател на Класа