Скопие спря излъчването на БНТ 4

Скопие спря излъчването на БНТ 4
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.03.2024
  • Share:

ТВ доставчиците в РСМ са спрели излъчването на БНТ 4. Това е станало в края на миналата седмица. Скопие не пропусна да отправи поредната си провокация за 3 март. Тази година тя бе свързана със спирането на нашата телевизия. Възможно е разпореждането за това да е дошло от Комисията за радио и телевизия в западната ни съседка. Това предположи пред Lupa.bg председателят на фондация "Македония" Виктор Стоянов.

 

 

 

Виктор Стоянов

 

"През 2021 г. имаше подписано споразумение за излъчване на БНТ4 в Северна Македония и МРТ в България. Нашата страна направи всичко възможно БНТ 4 да тръгне веднага, докато на македонската телевизия не бе даден сигнал от нейните доставчици. Така на практика ние не можаха да гледаме МРТ", обясни Стоянов.  

 

 

 

Вече БНТ4 няма да може да се гледа в Скопие. "Македонският телеком спира да я предлага, а А1 я е включило в премиум пакет. Има ромски канали, босняшки, африкански, а българският вече е рядкост", посочи Виктор Стоянов. 

По този повод българин от Северна Македония пише във фейсбук: "Да ве информирам дека од 09.03.2024 г. кабеската телевизија на ТЕЛЕКОМ ја избриша бугарската телевизија БНТ. Истината не искат да се разбере. Ве молам да се информират властите во Бугарија за да знаат како северната северџанија ги подобрува односите со Бугарија односно ги влошува.Ние блгарите в македонија каквои да гледаме? Србско ли?"

Станете почитател на Класа