Софиянци протестираха срещу дупките

Недоволни граждани организираха протест срещу уличните дупки в София вчера. Протестът започна пред сградата на Столична община, докато вътре течеше сесия на СОС, и продължи по централните улици на града. Демонстрантите бяха малко, но колоритни, като сред тях се открояваха кукери, които правеха „магии“ за разваляне на уличните дупки.
Сред исканията на протестиращите бяха да се прекрати практиката с временното кърпене на дупки, да се осъществява граждански контрол над ремонтите и Столична община да поеме ясен ангажимент с конкретни срокове за решаването на проблема.
„Реших, че с протеста се заявява желание за комуникация с общината по проблема с частичните улични ремонти, но протестиращите не се отзоваха на отправената покана за среща“, каза зам.-кметът по транспорт в София Любомир Христов. Той допълни, че е бил готов да предложи на протестиращите представители на граждански организации да се включат в контрола над уличните ремонти, както и да запознае хората с намеренията на общината в тази посока.
За текущи ремонти в София през тази година са предвидени почти 27 млн. лв. Любомир Христов още веднъж напомни, че възстановяването на уличната мрежа в София ще започне с подобряването на метеорологичните условия, като по предварителни разчети сериозните ремонти трябва да започнат на 1 април.

Станете почитател на Класа