Приключи изпълнението на проект в Белоградчик

Община Белоградчик успешно изпълни проект за реформиране на дома за деца лишени от родителска грижа ”Надежда”, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.
Общината предоставя на децата също така и социалната услуга ”Преходно жилище”. Финансирането е по схемата ”За по-добро бъдеще на децата” на Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”, с участието и на Европейския социален фонд на ЕС. На официалното откриване на социалната услуга присъстваха кметът Емил Цанков, Огнян Друмев-изпълнителен директор и Биляна Житарова – член на Управителния съвет на фондация ”ЕКИП” – партньори по проекта, Емилия Николова- експерт в Регионалната дирекция ”СП” Видин, Илияна Веселинова и Галя Лозанова –директор на Дирекция „СП” и н-к отдел ”Закрила на детето” – Белоградчик, които бяха приветствани от директора на социалната услуга ”Преходно жилище” Николай Николов. Тук беше и ръководителят на фирмата изпълнител Георги Иванов.
Кметът Цанков сподели, че един от приоритетите в работата на общинското ръководство е социалната политика, въпреки кризисните времена в които живеем и особено, когато обект на тази политика са хората в неравностойно положение. Той изрази своята убеденост, че създадените условия близки до семейната среда в голяма степен ще способстват за максималното реализиране на целите и стремежите на тези млади хора. Поздравително писмо от ръководството на Агенцията за социално подпомагане и изказани благодарности лично до кмета Цанков за провежданата правилна социална политика прочете Емилия Николова. Илияна Веселинова също поздрави ползвателите на тази социална услуга с новата придобивка и им подари сувенир с птицата „Сова” – символ на мъдростта и знанието. От своя страна учениците Светлин и Николай Качови, Любомир Анелиев и Светлин Тодоров, Надя Николова и Гинка Костова благодариха на всички спомогнали да бъде реализиран този чудесен проект и разказаха за много добрите резултати постигнати в областта на образованието, спорта /футбол, джудо и самбо, като показаха и завоювани медали/ и изобразителното изкуство. За младите хора ще се грижи много добре подготвен и квалифициран помощен персонал.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа