Отново протест срещу монополите в неделя

Недоволни от произволите на монополите граждани се събират на 10 март (неделя) 2013 г., от 11.00 часа, пред сградата на Министреството на икономиката, енергетиката и туризма, съобщиха координаторите на инициативата. От там те ще тръгнат на протестно шествие по маршрут МИЕТ – Президентството. Това е поредната активност на гражданите след като няколко поредни недели се проведоха големи митинги в над 35 града от цяла България.
Протестиращите изразяват своето недоволство от реакцията на институциите спрямо техните искания, които бяха входирани в НС, ДКЕВР, Столична община и Президентството.
ипсата на политическа воля за решаване на проблемите на хората доведе до искания за промяна на политическата система в България.
В неделя протестиращите граждани се обединяват около пет основни точки:
1. Незабавна промяна на изборният кодекс;
2. Спиране на всички разпоредителни действия на правителството и на всички започнали процедури по приватизационни сделки, обществени поръчки и издаване на концесии , до отмяната му от новото Народно събрание;
3. Спиране на всички изпълнителни и съдебни дела на монополите срещу гражданите: ЕРП-та, Топлофикации и ВиК до доказване на легитимността на сметките.
4. 50% граждански квоти в държавните регулаторни органи.
5. Реформи в Съдебната система – изваждане на съдебната власт от конторола на политическата.

Станете почитател на Класа