Задържаха трима младежи, стреляли по трамвай

Трима младежи, стреляли по трамвайни мотриси с въздушен пистолет, са задържани в Шесто районно управление. Трима младежи от София - А.Г. на 18 г., Д.Ц. на 19 г. и непълнолетен - 17-годишен са задържани.

Справка в полицейския регистър показала, че 18-годишният е известен на полицията за грабеж, наркотици и хулиганство. Изяснено е, че тримата неколкократно са произвели изстрели с въздушен пистолет от движещ се лек автомобил „Рено Клио".

На 26 март около 15.20 часа в района на спирка на бул. „Акад. Иван Гешов" те счупили две от панорамните стъкла на трамвайна мотриса по линия №5, за което е образувано досъдебно производство по чл.325 от НК. Около седмица по-късно, на 3 април, на трамвайната спирка ж.к. „Овча купел" те счупили стъклата на още два трамвая, като образуваното досъдебно производство е по чл.216 от НК. Установено е също, че лекият автомобил бил управлявал Д.Ц., а пистолетът е на А.Г.

Тримата признали за извършеното, пистолетът е предаден доброволно. Материалите по двете досъдебни производства са изпратени в Софийска районна прокуратура На непълнолетния е повдигнато обвинение по чл.325 от НК, наложена му е мярка за неотклонение „подписка".

Станете почитател на Класа