Цачева: ГЕРБ предлага Борисов за премиер, Лиляна Павлова и Томислав Дончев - за вицепремиери

Изнесените данни на прокуратурата за откритите бюлетини в печатницата "Мултипринт" в Костинброд звучат неубедително, заяви пред bTV бившият председател на Народното събрание Цецка Цачевал Тя смята, че няма документ, който да доказва кога са отпечатани те, няма и категорични данни, че намерените бюлетини са били валидни, а не брак.

Според Цачева фактът, че собственикът на печатницата е общински съветник от ГЕРБ, не е конфликт на интереси, защото законът не се занимава с партийната принадлежност на участниците в търгове за обществени поръчки.

Тя заяви, че денят за размисъл е бил опорочен. "Как така една медия с участието на няколко партийни централи дадоха възможност на печатните медии да излязат със заглавия, в които директно звучеше "350 000 бюлетини за ГЕРБ", попита тя.  Цачева съобщи, че Бойко Борисов ще е премиер, ако ГЕРБ състави премиер, а Лиляна Павлова и Томислав Дончев ще бъдат предложени за вицепремиери. Делян Добрев пък щял да е министър на икономиката. Останалите министри щял да ги предложи Борисов. Цачева каза още, че ГЕРб няма да подкрепи Янаки Стоилов за председател на парламента.

Станете почитател на Класа