Групата за мокри поръчки е убила и Георги Илиев?

Задържано е още едно лице от тази група за мокри поръчки от Перник. Изровени са тленните останки на едно лице. Това обяви пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

По думите му днес трябва да са готови резултатите от ДНК експертизата. Очакванията са това да е Теодор Неофитов-Ханс, изчезнал през 2008 г.

Очаква се и експертизата на оръжието, открито при обиските на бандата, която бе наречена "Килърите 3".

Относно съпричастността на групировката към убийството на боса на "ВИС 2" Георги Илиев, главният секретар на МВР коментира, че "определено има данни в тази посока”. Лазаров обаче се застрахова като добави, че чак когато има влязла в сила присъда, можело категорично да се твърди кой е извършил определено убийство, кой е организатор, поръчител и т.н.

"В момента се връщаме назад по абсолютно всички случаи, за които имаме данни, нови свидетелски показания и т.н. Проверяваме ги активно и както виждате, не правим разлика между знакови убийства, поръчкови убийства или битови”, увери Светлозар Лазаров.

Главният секретар коментира и сътрудничеството на осъдени престъпници с МВР по този и други случаи. След задържането на бандата стана ясно, че срещу нея показания е дал Станислав Ангелов-Сиси - серийният убиец от Перник.

"Всеки, които е извършил престъпление, ще си понесе съответната наказателна отговорност. Аз сътрудничеството с органите на прокуратурата и на МВР го разглеждам като техен законов ангажимент", категоричен бе Лазаров.

Станете почитател на Класа