Човек на Волен вади документи с далавери на ГЕРБ

Отидете пред къщата на Бойко Борисов и започнете да хвърляте домати. По времето на ГЕРБ се извърши опоскване на държавата и раздаване на апетитни концесии на олигарси, обърна се към протестиращите Илиян Тодоров, депутат от "Атака", от екрана на ТV7.Комисията за конфликт на интереси не работи, обявиха от "Атака". От партията заявиха, че няма как Комисията да работи срещу интересите на управляващите, след като се избира от самите тях. От "Атака" не виждат смисъл от Комисията за конфликт на интереси или т.нар. Комисия по скандалното тефтерче на Златанов, защото според сегашното законодателство тя не върши работа.
"Трима от петимата члена в нея, между които и председателя й, се избират от Народното събрание. Няма как комисията да извади конфликт на интерес спрямо управляващите след като се избира от самите тях." Това заяви Илиан Тодоров, депутат от "Атака", пред TV7.
Той показа документи, които доказват как ГЕРБ са разграбвали държавата чрез концесии, печелени без търгове и конкуренция, а Комисията е защитавала спечелилите кметовете на партията. Даде за пример конкретно Румен Арнаудов, който е записан в прословутото тефтертче на Филип Златанов. Според Тодоров е много възможно част от спечелените средства след това да са се връщали в партията в така наречените черни каси.
Депутатът от Коалиция за България Атанас Зафиров обясни, че законът за Комисия за конфликт на интереси има нужда от сериозна поправка, но най-важно е първо да се разнищи скандалът около бившия й председател и да се стигне до край. /БЛИЦ

Станете почитател на Класа