Парламентът да работи 4 дни седмично предлагат от ДПС

Парламентът да започва работа от вторник и да заседава по четири пъти седмично, вместо три, както е в момента, ще предложат от ДПС.
„Това ще позволи на Народното събрание да върши работа, а не само да гласува вотове на недоверие, които внасят от ГЕРБ", коментира председателят на движението Лютви Местан.
Той посочи, че опозицията е превърнала внасянето на вотове в парламентарна игра.
„Така ще компенсираме с вторнични извънредни заседания същинската работа, която няма да можем да вършим заради превръщането на вота на недоверие в парламентарна игра от страна на ГЕРБ", поясни Местан.
По думите му първото извънредно заседание ще бъде още следващия вторник.
„Няма да смогнем , това са данъчни закони, бюджет. Практически, ако те наистина изпълнят заканата си всяка седмица да има вот на недоверие - един вот отнема целия пленарен ден, а предвид факта, че петък е за парламентарен контрол, ни остава един-единствен ден за законодателна дейност", каза още лидерът на ДПС.
„Пропуснахме много заседания заради липса на кворум и поради вота на недоверие. Ако е необходимо, ще минем и в такъв режим. Няма такова решение, но обсъждаме такъв вариант - ако продължат с вотовете на недоверие, почти сигурно е, че ще минем на 4 заседания седмично, вместо три", добави Местан.

Станете почитател на Класа