Борисов: БСП купи 34 хиляди гласа

34 хиляди купени гласа имат БСП – това е контролираният вот. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия. Борисов обясни схемата с изказване на Георги Кадиев още преди изборите. Според лидера на ГЕРБ 34-те хиляди, които са посочили 15-тия в листата на БСП, като първи, всъщност е контролираният вот. 15/15 са най-вероятно миньорите и тези, на които им е казано да гласуват за бюлетина 15, посочи Борисов. Според него най-лесното обяснение за Станишев е да обясни, че електоратът е глупав, затова е зачерквал номер 15 и на двете места – и за партия, и за преференциален вот, като така номер 15 в листата може да изпревари лидера.Разчитам на чувството за самосъхранение на ДПС. ДПС е партия, на която нищо не може да им попречи, те имат твърд електорат, коментира Борисов. Той препоръча на Реформаторския блок да не се главозамайват, че имат един евродепутат, а да работят със структурите си. Според Борисов при предсрочни избори резултатите ще са много по-високи – и за ГЕРБ, и за Реформаторския блок. Той посочи, че Пеевски е постъпил правилно, отстъпвайки евродепутатското си място в Брюксел на Искра Михайлова. При предсрочни избори резултатите ще са много по-високи и аз нас, и за реформаторите, и за АБВ. При предсрочни избори ГЕРБ ще има 121 депутати. Вариант "Б" не зависи от мен само – както ни подредят хората.

Ако Бареков каже "извинявам се", е друга тема, но той нанесе много тежки обиди, каза още Борисов в отговор на въпрос за съвместни действия. Той уточни, че подобен разговор може да води след предсрочни избори. Подкрепям и Плевнелиев, и Маргарита Попова. Изключително доволен съм от тези хора и съм в прекрасни отношения с тях. "Марга и с мен се е карала, и е тупала по масата", каза Борисов. Заявка за президентския пост той не дава през 2016 година. Според Борисов тогава ГЕРБ отново ще е на власт и той ще се е върнал в изпълнителната власт, където по думите му, е най-силен.

Кристалина Георгиева е фантастичен еврокомисар, добави още Борисов и попита с какво право Сергей Станишев ще предлага еврокомисар и кой ще предложи – Златанова ли, продължи лидерът на ГЕРБ.

Станете почитател на Класа