Бареков внася в Европарламента питане за трите ЕРП-та

По повод искането на едно от енергоразпределителните дружества за увеличаване тока на бита с 18%, като член на комисията по енергетика и зам.-председател на групата на ЕКР в Европейския парламент,  ще внеса питане за отнемането на лиценза на трите дружества, които доставят ток на гражданите.

Въпросът ми е ще има ли нарушение на европейските процедури, ако новото българско правителство, в което ще участвам и аз, отнеме лиценза на тези три компании. Повече от ясно е, че те се източват чрез допълнителни услуги, а от друга страна те са монополисти.

При това положение възниква въпроса кое нарушава европейските процедури – монополът или неговото премахване? Токът за българските граждани поскъпва, защото дружествата са се превърнали в хранилки за политици, а една трета от цената на услугата се формира незаконно.

Ще поискам лична среща с председателя на комисията по енергетика и бивш председател на ЕП Йежи Бузек,

за когото лично съм дал гласа си и ще го уведомя как чешкото държавно дружество ЧЕЗ нарушава европейските правила и се възползва от положението си на монополист.

За разлика от празните приказки на ГЕРБ, БСП и „Атака“, които не направиха нищо, аз като лидер на ББЦ и евродепутат гарантирам, че след 5 октомври ще извървим всички стъпки, които водят до снемане на лиценза на ЕРП-тата, начело с ЧЕЗ. Интересът на българските граждани е далеч по-важен от този на чешките или австрийските пенсионери.

Станете почитател на Класа