Валери Симеонов: ДПС може да стане първа сила! „Атака” се издържа от Русия! В кабинета на Касим Дал трябва да има ибрик

Патриотичният фронт ще направи всичко възможно задължителното гласуване да бъде въведено без референдум още за местните избори тази година. Това обяви съпредседателят на коалицията Валери Симеонов в предаването „Паралакс" по ТВ „Скат".
Според него мярката е задължителна, защото тенденцията е ДПС да стане втора сила, „а може и да е първа в един момент".
Симеонов не одобрява премахването на партийните субсидии, но счита, че те са високи и следва да се намалят наполовина, за което ПФ скоро ще предложи промяна в закона.
Субсидии има в много държави. Смисълът е да се поддържат политическата дейност и партийните клубове по места. Ако няма никакви субсидии, тогава партиите ще попаднат в лапите на такива като Валентин Златев и Васил Божков, както и на чужди държави или други корпоративни интереси, обясни Валери Симеонов.
Той коментира обаче, че „гавазите на Волен Сидеров", вестник „Атака" и телевизия „Алфа" няма как да се издържат с партийните субсидии на партията.
Ние сме изчислили, че това е невъзможно, защото струва много повече. „Атака" се издържа от Русия. Само за нощните гуляи на хората около Сидеров субсидиите не стигат, обясни Валери Симеонов. „Атака" не е българска, а руска партия, заключи председателят на НФСБ.
Зрител се обади по телефона, за да обясни, че Патриотичният фронт трябвало да излезе от съдружието с партията на Касим Дал, понеже той имал портрет на турския президент в своя кабинет, където бил окачен и турският герб.
Валери Симеонов в отговор се пошегува, че на бюрото на Дал било нормално по-скоро да има ибрик, за да обслужва, когото трябва в нужния момент. Той добави, че се стараят да държат на възможно по-голямо разстояние „от кошарата" хората на Касим Дал и Корман Исмаилов, чиято партия е част на Реформаторския блок.
Симеонов попита какво би станало, ако ПФ спре да подкрепя управлението и предизвика правителствена криза посред зимата. В такава ситуация при предсрочни избори ние ще вдигнем процента от 7 на 10 или 15%, но пак няма да сме по-силни.
По стария изборен закон ДПС може да се вдигне на 60, 70 или 80 места в парламента. Политиката е изкуство на възможното. Нашата цел е нещата от нашата програма да се реализират в рамките на това управление, заяви още съпредседателят на Патриотичния фронт.

Станете почитател на Класа