„Стар трек" води бокс-офис класация

Фантастичният филм "Стар трек" е начело в бокс-офис класацията в Северна Америка този уикенд с приходи от продажбата на билети в размер на 72,5 милиона долара. От излизането си на екран досега той е донесъл на създателите си общо 76,5 млн. долара, съобщиха световните информационни агенции. Въпреки добрия резултат, лентата "Стар трек" не успя да повтори рекорда на филма "Х-Мен Началото: Върколак". Той бе пуснат на екран на 1 май и през премиерния си уикенд донесе на компанията "Туенти сенчъри фокс" сумата от 85 млн. долара.
Досега това е най-успешният дебют от началото на 2009 г.,
отбелязва Ройтерс.
През втория уикенд от излизането си на екран "Х-Мен Началото: Върколак" събра от продажбата на билети 27 милиона долара и зае второто място. На трета позиция е мелодрамата "Призраците на бившите приятелки" (Ghosts of Girlfriends Past) с 10,5 милиона долара.
Според някои експерти "Стар трек" ще запази лидерската си позиция в бокс-офис класацията в Северна Америка и през следващата седмица. Филмът, за създаването на който са били изразходвани 130 млн. долара, бе приет много добре от критиката. Той бе една от най-очакваните премиери на годината. Във филма "Стар трек", действието в който предшества това в популярния едноименен телевизионен сериал, се разказва за младежките години на главните герои, как учат в космическата академия, а също и какви са първите им пътувания с космическия кораб "Ентърпрайс".

Станете почитател на Класа