BG княгини аплодират Оскар де ла Рента

Ивайло Харалампиев, Барселона,
специално за „Класа“


Карла Ройо Виянова, съпруга на Кубрат Сакскобургготски и Мария Гарсия де ла Расия, нежната половинка на княз Константин, бяха две от най-сниманите лица на ексклузивните двудневни фиести, които Исак Андик, президент на международната модна къща Mango, организира в Барселона. Тържествената вечеря в двореца „Албенис“, разположен на хълмовете на планината Монджуик в каталунската столица, бе в чест на Оскар де ла Рента. Легендарният доминикански моден дизайнер получи награда за цялостната си кариера. Той беше и шеф на журито на второто издание на „Копчето“ – Mango Fashion Awards. Въпреки глобалната финансова криза домакините и тази година дадоха приза си от 300 000 евро. Най-голямата модна награда в света отиде за съвсем неизвестния корейски дизайнер Джин Юн Ли. Той грабна журито с колекцията си от десет тоалета, създадени специално за надпреварата и вдъхновени от Микеланджело и корсетите от 19-и в. Петте най-престижни модни школи в Европа също дават рамо на намеренията на Mango да открива млади и напористи дизайнери, които досега не са имали шанса да разгърнат таланта си и чрез бизнеса.

На втората празнична вечер гостите се пренесоха в „Хангара” – новия дизайнерски мегацентър на Mango, където присъстваха на дефиле с тенденциите за сезона есен-зима 2009/10 със заглавие Heroes. Джери Хол, екссъпругата на Мик Джагър, която също бе членка на журито, хвана под ръка Де ла Рента и почти не го пусна цяла вечер. Дизайнерът беше довел на купона и сина си Мойсес. Княгинята на Панагюрище Карла Ройо Виянова за пореден пък подсказа за забавно настроение в избора си на тоалет. Тя се появи цялата в синьо – къса бляскава рокля и електрикови чорапи, комбинирани с бижута с формата на змия. Етърва й Мария Гарсия, княгиня на Видин, предпочете по-класически тоалет от две части в черно – панталон и блуза с едно рамо.

На фиестата се събра цял куп наследници на известни имена. Макс Айрънс, син на Джереми Айрънс, който седна до Моника, сестрата на Пенелопе Крус, потвърди намеренията си да стане актьор и обясни, че баща му вече почнал да му дава ценни съвети. Мари-Анж Каста вече върви по стъпките на кака си, култовата моделка Летисия Каста. Райли Киуо, внучката на Елвис Пресли, също се утвърждава като модел. След ревюто атмосферата бе подгрята допълнително от певицата Соланж, сестра на далеч по-известната Бионсе Ноулс.

Станете почитател на Класа