Салса фест разтърси София

Петият БГ Фанта салса фестивал събра в София над 7000 участници от страната и чужбина. Танцьори от САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Испания, Франция, Румъния, Турция, Израел, Дубай се забавляваха и наслаждаваха на музиката в ритъма на салсата.
Зала „Универсиада“ се превърна в дом на мамбото. По невероятен начин организаторите пренесоха в столицата атмосферата на известния нюйоркски клуб „Палейдиъм“. В средата на миналия век клубът е сцена на едни от най-великите имена в латиноамериканската музика. Приглушена светлина, изкусни танцьори и опитни бармани пресъздадоха духа на „Палейдиъм“.
Световната премиера на най-новия спектакъл на хореографа Ерик Лалта „Mambo Night” доведе в България най-популярния латино изпълнител, наследник на Тито Пуенте - Франки Моралес. Ерман Оливера, Калин Вельов и TUMBAITO също забавляваха публиката с живи изпълнения. Сред танцьорите, пресъздаващи неповторими движения на сцената на „Палейдиъм“, бяха българските звезди Памбос Агапиу, Алфредо Торес, Ани Дончева и Трендафил Сърмов от Dance Academy. Една от атракциите на вечерта беше световноизвестната латино двойка Тито и Тамара, участвала във филма „Мръсни танци: Хавански нощи”. Ролята на водещ на вълнуващия нюйоркски спектакъл изпълни продуцентът от Лос Анджелис Алберт Торес. Пуерториканецът, който си е партнирал на сцената с Дженифър Лопес, е организатор и продуцент на най-големия в световен мащаб салса ивент „Лос Анджелис салса конгрес”.
Върхът на фиестата бе националното състезание по салса за купа „България”. Победителите от големия финал, освен парична награда, получиха и правото да се състезават директно на полуфиналите по време на най-престижното състезание в света на салсата - Световното първенство в САЩ през декември 2009 г.

Станете почитател на Класа