Пролетен базар на книгата тръгва в НДК

Големият пролетен базар на книгата стартира в 11,00 часа на 20 май в зала 3 на НДК. В навечерието на Празника на българската просвета и култура любителите на книгата ще имат възможност да се сдобият с ценни издания, които българските издателства предлагат специално за базара. Събитието се организира със съдействието на асоциация „Българска книга”, Националния дворец на културата и Столичната община. На застроена площ от над 600 кв. м свои книги ще представят над 70 български издателства.
 В желанието си да популяризират българската книга в празничните дни и да я направят достъпна до по-широк слой читатели издателствата са заявили, че по време на базара ще продават своите книги с 20% отстъпка – цената на книгата без данък ДДС. Тази акция е и знак на несъгласие с 20-процентната ставка на ДДС върху книгите в България.
На 24 май 2009 г. на открита сцена пред НДК от 12 часа асоциация „Българска книга” организира детски празник по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.


Акценти в програмата 
21 май

Зала № 3.3, 16,00 ч
Издателска къща "Анубис" и издателство "Булвест 2000" канят учителите на І, ІІ и ІІІ група от столичните детски градини да присъстват на среща с авторските колективи. Ще бъдат представени новите системи на двете издателства, които ще се предоставят за безвъзмездно ползване от учителите.
 
Зала № 3.3, 17,00 ч
 Издателство РИВА, Посолството на Република Австрия в България и Österreich-Bibliothek Dr. Wolfgang Kraus предстявят: „11 тома театър“
Съставител  и преводач Владко Мурдаров. Книгите ще представи Силвия Чолева.
С участието на актьорите Биляна Петринска и Христо Мутафчиев.
 
Зала № 3.3 от 18,00 ч
Премиерата на книгата на Светлана Дичева “Лабиринт за романтични минотаври”. Изд. „Колибри“
Романът ще представи Георги Ангелов.
 
22 май
 
Зала № 3.3, 16,00 ч
ИК ”Хермес” представя новата книга на Румяна Николова и Николай Генов „Пътища на духа”.
 
Зала № 3.3, 17,00 ч
„ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ представя поредицата 39 КЛЮЧА – нов, мултимедиен, приключенски проект, който обединява 10 романа, 355 колекционерски карти и онлайн игра на сайта www.the39clues.com”

Зала № 3.3, от 18,00 ч
Премиера на новия роман на Елена Алексиева “Тя е тук”.
Представя Благовест Златанов.

23 май

Зала № 3.3 от 16,00 ч
Издателство “Просвета” представя „Комиксът на съвременния екран“от Радостина Нейкова. Книга ще бъде представена от доц. д-р Надежда Маринчевска.

Станете почитател на Класа