10 горещи места за лятно парти

Лятото не е далеч. Термометрите също го подсказват. Време е да започнете да мислите за морето, за вълни, разбиващи се в плажа, и разбира се, за дългите нощни партита. И все пак те се изнизват толкова неусетно…Класация на сайта “Милионер” подрежда най-горещите места в света за партита.


Берлин

Има повече от една причина да отидете до Берлин именно през лятото. Особено ако страдате от морска болест.
Всеки юли тук се провежда „Парадът на любовта”, вероятно най-голямото в света улично парти. През август идва време за Бирфеста, особено обичан от онези, които не могат да дочакат Октоберфеста.
Дори и да изпуснете тези събития – всяка нощ в Берлин дава възможност за вълнуващи преживявания, най малко със своите градини, басейни и клубове.


Ница

Едва ли има пътешествие, което да е по-класическо от посещението на Ривиерата. Околностите на Ница са изпълнени с прекрасни хотели и вили, а в заведенията край брега можете да видите не една знаменитост. Приятната музика и ненадминатите коктейли превръщат вечерите в празник. Причина да дойдете до Лазурния бряг е и джаз фестивалът на Ница.


Хаваи

Разходете се до Хаваите и се насладете на кристалните води, пъстрото и оживено морско дъно и приветливото местно население.
Ако имате късмет, ще можете да намерите яхта, с която да се разхождате, приятна компания за гмуркане и дори хеликоптер. Едно от събитията, които не бива да пропускате, е фестивалът на сценичните изкуства, за който идват гости от цял свят и който продължава дълго след официалното си „завършване”.


Чикаго

Другото име на Чикаго е Ветровитият град и освен своенравния климат за мнозина не е напълно ясно какво толкова привлича туристите там през лятото. Запознатите обаче имат представа. Освен целогодишните атракции – музеи, галерии, джаз, блус и денс клубове, тук има повече от 7000 ресторанта и не едно бляскаво лятно събитие. Това е „Вкусът на Чикаго”, „Театърът край езерото”, концертите в Хайленд парк, фестивалът „Равиния“, фестивали на занаятите, бижутерското изкуство, текстила, скулптурата и фотографията.
Архитектурният облик на града, дело на творци като Франк Лойд Райт и Уилям льо Барон, е също все така привлекателен.


Хвар

Край южния бряг на Хърватска (на 30 минути от Дубровник) се намира едно от най-вълнуващите места на Адриатика.
През деня ще виждате фантастичните плажове на Хвар, но с падането на нощта се събуждат клубовете и тълпите от живописни гости. Поспрете до лаундж бара Carpe Diem, танцувайте под светлините на Veneranda и хапнете морски специалитети в Gariful, където се събират почитатели на яхтите.


Ибиса

Този остров се счита за най-веселият .Така е и записан в Книгата на рекордите „Гинес“ и явно има защо.
Един от трите Балеарски острова до испанския бряг е синоним на хедонистичното лятно настроение. Тук дансингите треперят от хитове, пускани от най-популярните диджеи в света. Когато имате нужда от почивка, просто се излегнете под осветения от луната плаж Бенирас или се разходете край марината.


Монреал

Пътешествениците, които искат да намерят най-доброто лятно парти, ще трябва да спрат също в Монреал. Тук можете да оставите бикините и плажовете, и да опитате любимите си напитки, хазарта и нощните клубове.
Сред събитията, които не са за изпускане, са Международният джаз фестивал през юни и юли и Фестивалът на комиците през юли.
 

Миконос

Хедонистичният летен живот ще ви подари искра от себе си, ако решите да се повеселите по гръцки. Тук идват както богати бизнесмени, така и хора, отдадени само на тържествата. Егейско море мие белите плажове, кръстени Рай. Вечерно време тук се разразяват партита, за които след векове ще се разказват митове, а музиката не стихва преди зазоряване.


Провинстаун

Този крайбрежен град на Нова Англия е забележително свободомислещ. Провинстаун се намира на източния край на нос Код и е като магнит за всички артистични авантюристи.
Плажовете и разходките с яхта неизбежно се сливат с вечерните партита. Едно от най-популярните заведения е Tea Dance на хотел Boatslip – името е наследено от викториански времена, когато вместо коктейли се е поднасял чай, а музиката на диджеите е била съвършено непозната.


Рейкявик

По време на отброяването преди лятното слънцестоене исландската столица започва да се нагорещява. Нощните тържества тук са наистина легендарни със своенравността си. Белите нощи, танците извън времето, полунощните игри на голф, викингските шествия и танци, откритите огньове силно привличат туристи.
Едно от местата, които не бива да се пропускат, е Синята лагуна, където горещата вода е наситено синя. Температурите са ниски, но термалните извори ще ви стоплят.

Станете почитател на Класа