Номинираха Горан Брегович за „Грами“

Горан Брегович е номиниран за престижната награда "Грами" и според неговия мениджър Рака Марич вероятно ще я спечели. Новината съобщи сръбският вестник "Блиц", който обяви списъка на градовете в САЩ и Канада, в които Горан ще свири на живо със своя Оркестър за сватби и погребения. Това ще е и промоция на новия албум на балканската звезда - "Алкохол".
Това е първият албум на Брегович, който официално излиза на американския пазар със съдействието на звукозаписния гигант "Юнивърсъл".
Според Рака Марич албумът се намира на челните места на всички топмузикални класации в САЩ и именно това е причината за номинацията. Номинираните ще бъдат обявени официално в края на лятото, когато ще бъдат събрани гласовете на редица музикални експерти. Марич изобщо не се съмнява, че Горан Брегович ще бъде носител на "Грами".
Брегович е най-сериозният кандидат за наградата за най-добър световен музикален албум. "Алкохол" се радва на адмирации от страна на критиката, а билетите за концертите в САЩ и Канада вече са разпродадени.

Станете почитател на Класа