И шефът на новините в Нова изхвърча

И шефът на новините в Нова изхвърча
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.02.2024
  • Share:

Шефът на новините и актуалните предавания в Нова телевизия Илия Дафов също е бил уволнен днес заедно с изпълнителния директор на медиата Стефана Здравкова. Телефонът му е изключен вече часове наред. Никой в Нова не знае причината за кадрила.

 

 

Отстраняването му все още не е официално оповестено с прессъобщение на Нова, каквато е практиката, но в журналистическите среди витаят всевъзможни слухове. Все още не е известно кой ще заеме овакантената позиция, която върви с апетитната заплата от 12 000 лева.

Дафов е на поста от края на януари 2021 г. Той минава за особено приближен до ГЕРБ. Според негови колеги дори бил силно разстроен, когато бе оповестено, че Антон Хекимян ще е кандидата на партията за кмет на София - Дафов едва ли не се почувствал пренебрегнат. Той започва кариерата си в телевизията през 2010 г., като първоначално е редактор в предаването "Здравей, България" и бързо расте по кариерната стълба.

По-рано днес стана ясно, че е отстранена и изпълнителния директор на Нова телевизия Стефана Здравкова.Lupa.bg научи, че уволнението е било истински шок за нея. Тя е била на работа сутринта и дори е подготвяла да черпи колегите си за отличните резултати на телевизията предната вечер, когато била уведомена от собствениците, че я свалят от позицията. Постът й се заема от Дирк Геркенс, който има 25-годишен опит в телевизионната индустрия и до момента е член на управителния съвет и директор „Програми, продукция и рекламни продажби“ на United Media, която е собственик на „Нова Броудкастинг Груп“.

Кариерата на Стефана Здравкова тръгва от водещия електронен търговец на битова техника Emag, където няколко години продава успешно перални, хладилници, климатици, печки и духалки. След това влиза в медийния бизнес на ръководна позиция - първо в "Нетинфо", а след това в "Нова Броудкастинг Груп".

Станете почитател на Класа