Яжте авокадо всеки ден и ето какво ще стане

Яжте авокадо всеки ден и ето какво ще стане
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.04.2024
  • Share:

Ново проучване, публикувано в списание Current Developments in Nutrition, установи, че яденето на едно авокадо дневно води до забележими подобрения в хранителните навици на потребителите.

 

 

 

Проучването, проведено от изследователи от Пенсилванския държавен университет и университета Евън Пю, включва 1008 доброволци, които са разделени на две групи.

Едната група яла по едно авокадо всеки ден, докато другата група се придържала към нормалната си диета.

Резултатите показват, че участниците, които яли авокадо, значително подобрили способностите си да спазват Препоръките за хранене на американците, предписани от Агенцията по храните на САЩ.

Те консумирали повече зеленчуци и заменили нездравословните храни, като храни с високо съдържание на рафинирана захар и сол, с авокадо.

„Открихме, че участниците са използвали авокадото като заместител на определени храни с високо съдържание на рафинирани въглехидрати и сол“, каза асистент професор по науките за хранене Кристина Петерсен от Държавния университет на Пенсилвания.

Подобренията в качеството на диетата, свързани с консумацията на авокадо, могат да помогнат за намаляване на риска от заболявания, свързани с диетата, като сърдечни заболявания, диабет тип 2 и бъбречни заболявания.

Проучването също така подчертава, че авокадото е богата на хранителни вещества храна, съдържаща фибри, витамини и „здравословни“ мазнини.

„Авокадото е питателна храна, която може да помогне на хората да следват диетичните указания и да подобрят качеството на диетата си“, каза Петерсен.

Изследователите се надяват да проучат още повече храни, които могат неочаквано да подобрят цялостното качество на диетата на човек и да разработят поведенчески стратегии, за да помогнат на хората да се придържат към здравословна диета.

Станете почитател на Класа