Американски съдия отложи за ноември присъдата за Ема Коронел, съпруга на „Ел Чапо“

Американски съдия отложи за ноември присъдата за Ема Коронел, съпруга на „Ел Чапо“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    16.09.2021
  • Share:

Присъдата на Ема Коронел Айспуро, съпруга на бившия лидер на картела Синалоа, Хоакин 'ел Чапо' Гузман, беше отложена за ноември след решението на федерален съдия в САЩ. Така магистратът отговори на искането на адвокатите и прокурорите, за да се „подготвят адекватно за присъдата".


„Присъдата на обвиняемата Ема Коронел Айспуро, която понастоящем е насрочена за 15 септември 2021 г. в 14:00 ч., е отложена за 30 ноември 2021 г. в 12:00 ч., пред Съдия Рудолф Контрерас от федералния съд във Вашингтон" информира AFP, като цитира официални документи.


32-годишната Коронел, от мексиканска и американска националност, се призна за виновна на 10 юни за престъпления за трафик на наркотици пред Федералния съд във Вашингтон. По-конкретно, бившата кралица на красотата и майка на две момичета близнаци от „Чапо", е обвинена в заговор за разпространение и внос на наркотици; пране на пари и управление на собственост на „Чапо".


Моделката, която беше арестувана на 22 февруари на международното летище Дълес, в щата Вирджиния, призна, че е била съучастник на съпруга си, който в момента излежава доживотна присъда в наказателно-административния център с максимална сигурност във Флоренция (Колорадо) .


Благодарение на признанието й за вина, в резултат на преговори с прокурорите, съпругата на „Чапо" може да получи присъда под 10 години затвор, въпреки че последната дума ще има съдия Контрерас.


Коронел се е срещнала с „Чапо" през 2006 г., когато тя е на 17, а той - на 49 години. Те се ожениха година по-късно, когато тийнейджърката навърши пълнолетие. По това време Гузман вече е легенда и най-важният дилър на наркотици в Мексико, който управлява транснационална престъпна империя, действаща на пет континента.

Станете почитател на Класа