За Русия космосът се превърна в „бойното поле“ на бъдещето

За Русия космосът се превърна в „бойното поле“ на бъдещето
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.11.2021
  • Share:

Джулиана Зюс, експерт от Кралския обединен институт за изследвания в областта на отбраната, заяви, че руското изпитание на противоспътниковата ракета, по време на което Русия свали своя спътник, показва как ще изглежда войната на бъдещето, пише Daily Express. По-специално, според Зюс, Москва счита космоса за бъдещото „бойно поле“ и възнамерява да се противопостави на възможностите на САЩ и да догони световните способности в тази област.

 

Daily Express: За Русия космосът се превърна в „бойното поле“ на бъдещето

 

 

Космическите проекти на Русия «приеха тревожен обрат» в средата на ноември, след като страната свали стария си спътник от 1982 г. с противоспътникова ракета, пише Daily Express.

 

 

 

 

 

Според американската космическа агенция НАСА, на 15 ноември руска ракета за пряко прихващане, изстреляна от космодрума Плесецк, е поразила спътника Космос-1408. Спътникът, който беше в орбита почти 40 години, беше унищожен на няколко хиляди парчета.

 

Международната общност осъди действията на Москва, изтъквайки опасността, които те представляват за Международната космическа станция, а също и заплаха за дългосрочната стабилност на космоса, отбелязва изданието.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа