Жертва на Джефри Епщайн разкри как е била подготвена от Гислейн Максуел

Жертва на Джефри Епщайн разкри как е била подготвена от Гислейн Максуел
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    03.12.2021
  • Share:

Първата от четирите основни свидетелки по делото срещу Гислейн Максуел, партньорка на Джефри Епщайн и негов предполагаем сводник, каза, че поздъдимата често е била в стаята, когато тя, тогава тийнейджър, е имала сексуални отношения с финансиста. Епщайн, починал през 2019 г. в затвор в Ню Йорк, в очакване на съдебен процес за сексуален трафик на непълнолетни.


Днес, на 40 години и идентифицирана само като „Джейн", за да защити актьорската си кариера, жената заяви, че по време на сексуалните й срещи с американския милиардер, състояли се между 1994 и 1997 г., подсъдимата й е давала инструкции как да прави сексуални масажи на Епщайн и понякога е участвал физически.


Показанията на свидетелката бяха представени от прокурорите в подкрепа на основното им обвинение, според което Максуел е вербувала и подготвяла непълнолетни, за да ги малтретира Епщайн, от 1994 до 2004 г.


„Джейн се е срещнала с Максуел и Епщайн през 1994 г., когато е била на 14 години и е посещавала музикален лагер в щата Мичиган в търсене на певческа кариера, а тя и майка й не след дълго получават покана за къщата на магната, намираща се в Палм Бийч (Флорида). Въпреки че майка й не била включена в следващите покани, тя била много впечатлена и влюбена в богатството, разкоша и вярвала, че Максуел и Епщайн наистина мислят, че дъщеря им е специална", заяви „Джейн".


Тя добави, че по-късно двойката я завела да пазарува дрехи, включително бельо, и я разпитала за живота й след внезапната смърт на баща й.


Свидетелката отбеляза, че злоупотребата е започнала, когато Епщайн я хванал за ръката и казал: „Последвай ме", за да я отведе в къща до басейна. „Тогава той смъкна панталоните си, придърпа ме по-близо и мастурбира. Бях замръзнала от страх. Бях ужасена, почувствах се отвратително и засрамена", разказва тя.


Тя разкри, че друг път са я завели в салон за масаж, където Епщайн и Максуел са я малтретирали. „Имаше ръце навсякъде и Джефри мастурбира отново", каза тя, добавяйки, че други срещи включвали секс играчки или се превръщали в оргии с други млади жени и с подсъдимия.


Освен това, по време на съдебното заседание в сряда, "Джейн" заяви, че през следващите години е пътувала с Епщайн и Максуел "може би 10 пъти", или в частния самолет на милиардера, или с търговски полети, съобщава ABC News. Така тя посетила както резиденцията на бизнесмена в Ню Йорк, така и ранчото му в Ню Мексико, където е претърпяла вече сексуално насилие от страна на Епщайн. Той уточни, че Максуел обикновено организирала пътуванията му.


Адвокатът на Максуел, Лора Менингър, атакува доверието към свидетелката, като я попита защо е чакала повече от 20 години, за да съобщи за предполагаемите злоупотреби. И защо, ако е вярно, че е говорила преди с братята си и други близки за поведението на Епщайн, е оставила Максуел извън тези истории.


Максуел е изправена пред шест обвинения в предполагаем заговор с Епщайн и сътрудничество в злоупотребата с непълнолетни момичета. Ако бъде призната за виновна, може да получи 80 години затвор. Заподозряната отрича всички обвинения.

Станете почитател на Класа