Скарлет Йохансон „Важно е да знаете собствената си стойност и да се защитавате“

Скарлет Йохансон „Важно е да знаете собствената си стойност и да се защитавате“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    03.12.2021
  • Share:

Скарлет Йохансон се произнесе по делото, което заведе миналия юли срещу Walt Disney Co. заради едновременната премиера на филма „Black Widow" в кината и в абонаментната услуга Disney +, която според американска актриса, е намалило очаквания дял от боксофиса.


По време на 35-тата гала на наградите на American Cinematheque Awards, която се проведе в калифорнийския град Бевърли Хилс, артистката подчерта, че „вярва, че е важно като цяло да познаваш собствената си стойност и да се защитаваш, особено във филмовата индустрия", съобщи АП в сряда.


„Работя в този сектор от дълго време и оттогава много неща се промениха и през тези 30 години, усещах, че ако се защитавам, може да ме сложат в черния списък или никога да не се върна на работа. За щастие това се е променило в тази огромна индустрия" каза Йоханссон пред репортери.


На 30 септември Йохансон, която изигра Наташа Романоф, известна още с псевдонима си „Черна вдовица", в девет филма, започнали от „Железният човек 2" (2010), постигна споразумение с Disney относно съдебния процес, като бързо сложи край на започналия първи голям конфликт между студиото и звездата.


В съдебния си процес знаменитостта оцени загубите си в боксофиса на повече от 50 милиона долара в резултат на това, което нарече нарушение на договора между актрисата, продуцента на филма, Marvel, и дистрибутора.


Въпреки че условията на споразумението не бяха оповестени, двете страни публикуваха съвместно изявление, в което се ангажираха да продължат да работят заедно. „Щастлива съм, че разрешихме различията си с Дисни. Невероятно се гордея с работата, която свършихме заедно през годините и наистина се насладих на творческата си връзка с екипа. Очаквам с нетърпение да продължим сътрудничеството си", каза тогава Йохансон.


От своя страна Алън Бергман, президент на Disney Studios Content, каза „Радвам се на постигнатото взаимно споразумение. Оценяваме вашия принос към кинематографичната вселена на Marvel и с нетърпение очакваме да работим заедно по няколко предстоящи проекта".

Станете почитател на Класа