Ключови демократи напускат Конгреса

Ключови демократи напускат Конгреса
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    03.12.2021
  • Share:

Председателят на комисията по транспорт и инфраструктура на Камарата на представителите Питър ДеФацио (Д-Орегон) няма да се кандидатира за преизбиране през 2022 г. Основателят на Прогресивната група на Конгреса е 19-ти демократ от Камарата, който се отказва преди междинните избори.


„Време е да предам щафетата на следващото поколение, за да мога да се съсредоточа върху здравето и благополучието си", каза 74-годишният ДеФацио в изявление.


„Това беше трудно решение в труден момент за нашата република, когато самите стълбове на нашата демокрация са под заплаха, но аз съм подкрепен от страстта и принципите на моите колеги в Конгреса и изобретателността и решимостта на младите американци, които са граждански ангажирани и работят за промяна", добави той.


Най-дългогодишният член от Орегон, ДеФацио е в Камарата на представителите от 36 години. Той беше сред първоначалните основатели на Прогресивния каукус, който сега има голямо влияние във вътрешната политика на демократите.


„Неговите законодателни успехи – включително подпомагането на приемането на историческия Закон за двупартийната инфраструктура и Закона за по-добро изграждане – оставят изключително наследство за напредъка за децата и бъдещето на Америка", каза председателят на Конгреса Нанси Пелоси (D -Калифорния) в отговор на пенсионирането на ДеФацио.


DeFazio помогна миналия месец за преминаването на бюджета за инфраструктура от 1,2 трилиона долара. Въпреки че шестима членове на Прогресивния каукус гласуваха против приемането, оставяйки демократите без мнозинство, 13 републиканци, които прекосиха пътеката, компенсираха това.


От сряда общо 19 демократи в Камарата на представителите обявиха, че се пенсионират или се кандидатират за друг пост преди междинните избори през 2022 г., което според социологическите проучвания понастоящем може да доведе до избор на републиканци.

Станете почитател на Класа