Ясиновата. Специален репортаж, английска версия

Ясиновата. Специален репортаж, английска версия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.04.2022
  • Share:

Мирните жители на Ясиновата споделиха, че са очаквали края на военните действия през всичките осем години от живота си, тъй като е много страшно да живееш във война.

„Осем години те ни измъчват през цялото време. Не можете да преговаряте с тях. Всеки ден правят нещо отвратително… Не искам да говоря за това. Не снимайте»

 

Военният кореспондент отбеляза, че днес Мариупол е в епицентъра на вниманието, хората оцеляват. В града и като цяло в посока Мариупол се развиват основните събития от театъра на военните действия в Донбас.

 

„Там въпросът е практически решен. Украинската групировка е на път да бъде окончателно унищожена. Но има и други направления — покрайнините на Горловка, Донецк и Ясиновата. А там ситуацията е много по-лоша“, казва Георги Медведев.

 

Това е жилищен дом. Многоетажна сграда. Всички прозорци от едната страна, която гледа към украинските позиции, са разбити. Снаряд избухна точно пред дома. Сега хората са заети с разчистването на развалините.

 

Друг жилищен дом. Многоетажен блок. Повредени са всички етажи, като се започне от първия, където са разположени магазини, и нагоре през жилищните апартаменти. Рано сутринта е нанесен и удар от едрокалибрено оръжие, от артилерия. Ето резултатът от удара. Като по чудо няма пострадали. Отломките са разбили всички прозорци. Апартаментите са разрушени.

 

Но за щастие няма жертви.


Но в съседната къща, както казват местните жители, след този обстрел е извикана линейка. За съжаление има жертви.

 

Последната нощ може би беше «най-горещата». За съжаление администрацията пострада с директен удар. По-голямото съжаление е, че ударът е станал в детската поликлиника.

 

Разрушенията са огромни. Детската градина е разрушена. Неотдавна имаше обстрел върху социалните обекти.

 

Отговаряйки на въпрос: На какво се надяват хората?, — отговорът е еднозначен.

 

— На победа. На какво друго да се надяваме? На победа. На това да завземат бързо Авдеевка, Мариинка…

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа