Прецизен удар на ВС на Русия по украинска техника в Мариупол

Прецизен удар на ВС на Русия по украинска техника в Мариупол
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.04.2022
  • Share:

Прецизен удар на ВС на Русия по украинска техника в Мариупол

 

Руският президент Владимир Путин в обръщение към руснаците обяви, че Москва е решила да започне специална военна операция по денацификация на територията на Донбас.

 

Прецизен удар на ВС на Русия по украинска техника в Мариупол (видео)

 

 

Руският лидер подчерта, че сегашните обстоятелства изискват решителни и незабавни действия от Руската федерация. Путин припомни, че Донецката и Луганската народни републики се обърнаха към Москва с молба за помощ.

 

„В съответствие с член 51, част 7 от Устава на ООН, със санкцията на Съвета на федерацията и в изпълнение на договорите за приятелство и взаимопомощ с ДНР и ЛНР, ратифицирани от Федералното събрание, реших да се проведе специална военна операция», заяви Путин по време на телевизионно обръщение сутринта на 24 февруари, съобщава РИА Новости.

 

Президентът отбеляза, че плановете на Руската федерация не включват окупацията на Украйна, но Москва ще се стреми към нейната демилитаризация. Путин добави, че основната цел на руската специална операция е да защити хората, които «в продължение на осем години са били подложени на издевателство, геноцид от режима в Киев»

 

„За да направим това, ние ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна, както и да изправим пред съда онези, които са извършили множество кървави престъпления срещу цивилни, включително граждани на Руската федерация“, обобщи руският лидер.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа