Лавров: Москва ще отговори с факти на украинските провокации

Лавров: Москва ще отговори с факти на украинските провокации
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.04.2022
  • Share:

Министърът на външните работи на Руската федерация нарече неопровержими фактите, които руската страна предоставя по време на специалната военна операция в Украйна

 

Лавров: Москва ще отговори с факти на украинските провокации

 

 

Украйна ще продължи провокациите срещу Русия, Москва възнамерява да им отговори с факти. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия «Россия-24«.

 

«Ще има още провокации», посочи главата на дипломатическото ведомство.

 

Според него Русия трябва да отговаря на провокациите с факти.

 

„Нашият основен аргумент е това, което се случва на земята“, каза Лавров.

 

„Провокациите според мен са скандални. Нашите военни представиха както хронологични аргументи, така и аргументи, свързани с видеоматериали по отношение на Буча“, добави външният министър.

 

Министърът нарече неопровержими фактите, които руската страна предоставя по време на специалната военна операция в Украйна.

 

„Мисля, че в Германия фактите ще си проправят път за това кой върши военни престъпления там (в Украйна) и това ще се определи не въз основа на фалшификати като Буча, Краматорск, а въз основа на онези смъртоносни факти, които представяме, които нашите военни откриват по време на специалната военна операция“, каза главата на дипломатическото ведомство.

 

Министърът добави, че свидетелствата на онези хора, които „дълги години в разделения Донбас, разделени от синовете си, останали в източната част на линията на съприкосновение, са живели под игото на неонацистите, също ще бъдат взети като основа.»

 

По-рано германският президент Франк-Валтер Щайнмайер нарече представителите на руското ръководство военни престъпници.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа