Комикът Джон Оливър предлага да купи "демоничната" бананова статуя в Мелбърн

Комикът Джон Оливър предлага да купи "демоничната" бананова статуя в Мелбърн
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    08.06.2022
  • Share:

Комикът Джон Оливър предложи да купи противоречива статуя на банан, която беше извадена от улиците на Мелбърн, след като беше нападната от вандали.
Антропоморфният банан от фибростъкло с височина 1,8 м и цена 22 000 долара е произведение на художника Адам Стоун от град Яра. Стоун казва, че това е представяне на високомерието и изменението на климата.
Произведението е платено чрез грант от Комисията за транспортни злополуки. Издигнато е на улица Роуз, Фицрой и има за цел да забави трафика. Но само след седмици бе поставено на склад за неопределено време, след силна обществена реакция, която кулминира в това, че някой се опита да го обезглави с трион.
Кметът Софи Уейд каза, че не е готова да се раздели със статуята. „Толкова сме развълнувани да чуем, че Джон Оливър обича нашата бананова скулптура толкова, колкото и ние, но с тъга казвам, че градът все още не е готов да се раздели с нея".
В неделя Оливър предложи да купи статуята за 10 долара и да я замени със статуя на алигатор с вдигнат среден пръст с подобен размер, която неговата продуцентска компания разработи като част от предложение за замяна на всички статуи на конфедерацията във Флорида със статуи на воюващите влечуги.
В допълнение към алигатора, който се казва Херман, Оливър предложи да подслади сделката, като дари 10 000 долара на Foodbank в Мелбърн и 5 000 долара на Австралийския зоопарк.
„Тъй като гражданите на Мелбърн изглежда смятат, че парите им са пропилени, може да имам решение за вас. С удоволствие бих взел този банан", каза Оливър в шоуто си в неделя.
Оливър каза, че алигаторът Херман може да изпълни задълженията на банана за забавяне на трафика. „И честно казано, мисля, че ще се побере точно там. Какво може да бъде по-австралийско от опасно животно, което казва на всеки, който се приближи до него, да се ---. Така че, ако приемете нашето предложение, имате точно една седмица, за да се обърнете към нас. Изпратете ни вашия банан."

Станете почитател на Класа