Заплахата на Илон Мъск за прекратяване на сделката с Twitter заради ботове

Заплахата на Илон Мъск за прекратяване на сделката с Twitter заради ботове
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    08.06.2022
  • Share:

Миналия месец Илон Мъск каза, че отлага офертата си за 44 милиарда долара за Twitter. Сега милиардерът на Tesla превключва от неутрална на задна предавка или поне заплашва да направи това. В правно писмо до борда на Twitter се казва, че той си запазва правото „да прекрати споразумението за сливане".
Това развитие няма да изненада точно никого, защото Мъск блее за ботовете на Twitter – което означава спам и фалшиви акаунти – почти от деня, в който подписа официалните условия за поглъщане. Въпросът е, че кавгата е измислена. Ако Мъск наистина се тревожеше за това как компанията измерва броя на ботовете на сайта си, възможността да поиска подробна информация беше преди той да подпише през април.
Изберете от произволен брой обяснения за очевидната промяна на мнението на Мъск. Най-вероятното е спадът в технологичните оценки, който кара $54,20 за акция да изглеждат твърде щедри. Или той може би просто се наслаждава на пакостите. Каквато и да е истината, Мъск изглежда като монументален губител на време.
Човек се надява, че бордът на Twitter направи това, което е казал, че ще направи, и се опитва да задържи Мъск на договорените условия. Това обаче не е безрисков вариант. Съдебна битка с неукротимия и непредсказуем Мъск ще бъде сериозно разсейванеза години, като проблемът с ботовете ще е в заглавията, за да плаши рекламодателите. Ако приемем, че на Мъск може да се разчита, че действително ще плати таксата за отказване от 1 милиард долара, тази опция скоро може да изглежда привлекателна за обсадения борд на Twitter.

Станете почитател на Класа